Dow Jones iets hoger; Lucide hoger dan de winst terwijl de aandelen van Rivian blijven stijgen

De aandelen waren maandagmiddag nipt gemengd, toen de Dow Jones Industrial Average hoger steeg, maar de Nasdaq bleef achter. De Dow Jones-index was nauwelijks positief, de S&P 500 ging iets lager en de Nasdaq daalde vandaag 0,3% op de aandelenmarkt. Small-caps die werden gevolgd door de Russell 2000 bleven achter, met een daling van 0,5%. Het volume was gemengd, hoger op de NYSE en lager op de Nasdaq, versus vrijdag op hetzelfde tijdstip.

Stijging en daling

Van de op de beurs verhandelde fondsen daalde de Innovator IBD 50 (FFTY) met 1,8%, terwijl de Nasdaq 100-tracking Invesco QQQ Trust (QQQ) met 0,3% daalde. De IBD 50 ETF handelt nog steeds onder een 52,56 kooppunt in een vlakke basis, nadat hij vorige week steun vond op zijn 50-daagse lijn.

De Amerikaanse economie blijft zich herstellen van de Covid-19-pandemie, die meer dan een jaar geleden tot landelijke lockdowns leidde. nasdaq index koers is gestegen. Een heropleving van gevallen die worden aangewakkerd door de meer besmettelijke delta-variant, is aan het vertragen naarmate de vaccinaties toenemen. Wereldwijd hebben Covid-19-gevallen de 254 miljoen overschreden, met meer dan 5 miljoen doden, volgens Worldometer. In de VS naderen de gevallen 48 miljoen met bijna 784.000 doden.

 

Groeiaandelen om in de gaten te houden

Lucid Group (LCID) boekte een sneller dan gebruikelijke omzet met 2%, beter dan de winst die na de afsluiting verwacht werd. Aandelen worden fors verlengd vanaf een 28,49 kooppunt van een beker met handvat. Analisten verwachten dat Lucid volgens FactSet 25 cent per aandeel zal verliezen op een omzet van $ 1,3 miljoen.

 

Overzicht Amerikaanse aandelenmarkt vandaag

Index Symbool Prijswinst/-verlies % verandering

Dow Jones (0DJIA) 36116,52 +16,21 +0,04

S&P 500 (0S&P5) 4681,56 -1,29 -0,03

Nasdaq (0NDQC) 15819.77 -41.19 -0.26

Russell 2000 (IWM) 238,24 -1,26 -0,53

IBD 50 (FFTY) 50,24 -0,91 -1,78

Laatste update: 13:38 ET 15-11-2021

Op maandag riep MotorTrend Magazine de Lucid Air sedan van de fabrikant van luxe elektrische voertuigen uit tot Auto van het Jaar 2022, meldde Barron’s. Dat is de eerste keer dat een autofabrikant de prijs won voor een nieuwe auto die net van de productielijnen rolde, zei Barron’s. Het in Newark, Californië gevestigde bedrijf begon eind oktober met de levering van zijn Lucid Air sedan.

Rivian Automotive (RIVN), dat vorige week zijn langverwachte debuut maakte, zette zijn zegereeks voort. De aandelen stegen maandag met 12% en staan ​​nu 89% boven hun IPO-prijs van $ 78 per aandeel, wat $ 11,9 miljard opbracht. Rivian plant nu grote uitbreidingsprojecten. Ondanks de aanvankelijke stijging van het RIVN-aandeel, moet u er rekening mee houden dat beleggers gedisciplineerd moeten zijn bij het kopen van nieuwe uitgiften. Wacht tot een IPO-basis is gevormd en bied het eerste kooppunt van het aandeel aan voordat u een aankoop overweegt.

 

Tesla slipt

Tesla (TSLA) slipte meer dan 4% in snelle handel om onder het 21-daagse exponentiële voortschrijdend gemiddelde te komen. CEO Elon Musk heeft vorige week voor ongeveer $ 6,9 miljard aan Tesla-aandelen verkocht, zo blijkt uit de dossiers, die beschouwd worden als een van de grootste aandelenverkopen door een chief executive gedurende een periode van slechts enkele dagen.

Naast andere autogerelateerde aandelen steeg Advance Auto Parts (AAP) met 2% naar een nieuw record. Volgens FactSet zal de detailhandelaar in auto-onderdelen naar verwachting 2,87 dollar per aandeel verdienen op een omzet van 2,58 miljard dollar.

 

IBD 50 actie

In de IBD 50 dook CrowdStrike (CRWD) meer dan 12% in enorm volume om het voortschrijdend gemiddelde van 50 dagen te doorbreken, wat een verkoopsignaal teweegbracht. Volgens de MarketSmith-grafiekanalyse bevinden de aandelen zich nu 14% onder een 289,34 kooppunt van een bekerbasis.

Morgan Stanley begon de maker van cyberbeveiligingssoftware te dekken met een onderwogen rating en een koersdoel van 247, meldde Dow Jones. CrowdStrike sloot vrijdag om 284.30 uur. Onder andere IBD 50-verliezers zonken AppLovin (APP), Confluent (CFLT) en Shockwave Medical (SWAV) elk meer dan 7%. MP Materials (MP) en Sprout Social (SPT) verloren elk meer dan 6%.

Positief was dat Unity Software (U) op schema lag om zijn overwinningsreeks uit te breiden tot een negende sessie op rij. AEX koers van aandelen is gestegen. De aandelen stegen met 3% in zwaar volume naar een nieuw hoogtepunt. De maker van ontwerpsoftware kondigde vorige week Q3-resultaten aan die de doelstellingen van Wall Street zowel bovenaan als onderaan de streep overtroffen.

 

Dow Jones Verhuizers

Boeing (BA), een stijging van 5% in snelle omzet, voerde de blue chip-index aan. De aandelen gingen omhoog en lagen op schema om voor het eerst in drie maanden boven de grens van 200 dagen te sluiten. Het aandeel Boeing blijft ongeveer 17% onder het hoogste punt in 52 weken. De straaljager heeft verschillende bestellingen voor vrachtvliegtuigen binnengehaald terwijl de Dubai Air Show 2021 van start gaat.

Icelease wordt de launch customer voor de 737-800 Boeing Converted Freighter met een bestelling voor 11 vliegtuigen, meldde MarketWatch. DHL Express en Emirates SkyCargo plaatsten ook bestellingen voor andere vliegtuigen.

Chevron (CVX) won meer dan 2%, dicht bij het hoogste niveau in bijna twee jaar. De aandelen blijven in potentiële koopwaaier van een 113,21 ingang van een kopbasis. UBS verhoogde zijn rating voor de oliegigant om van neutraal te kopen en verhoogde zijn prijsdoel van 110 naar 125, volgens MarketWatch. De futures op ruwe olie zijn dit jaar met 64% gestegen door zorgen over vraag en aanbod. Walmart (WMT) en Home Depot (HD), van de grote retailers die deze week inkomsten rapporteren, gave omhoog ongeveer 0,3% per stuk.

 

 

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *